Министър Ангелкова обсъди с европейските партньори възможностите за популяризиране на българския туризъм
 
20 ноември 2014

Възможностите за маркетиране на българските туристически продукти обсъдиха в Брюксел министърът на туризма Николина Ангелкова и президентът на Европейската туристическа комисия (ЕТК) Питър де Вилде. Разговорът бе част от програмата за еднодневната визита на Ангелкова в столицата на ЕС и първата й среща в Европейската комисия като министър на туризма на България.

Ангелкова и Де Вилде дискутираха също потенциала за промотиране на съвместни проекти на страната ни с други държави по инициативите на Дунавската стратегия. Двамата обмениха също вижданията си по проблемите пред европейския и българския туризъм, както и възможностите за разширяване на взаимното сътрудничество. Сред важните теми в сектора, поставени от комисията, е и визовата политика на общността по отношение на далечни пазари, както и насърчаването на туризма не само на национално, но и на европейско равнище.

Министър Ангелкова отправи покана следващото заседание на Борда на директорите на ЕТК да се състои в България през октомври 2015 г.

 

Европейската туристическа комисия е създадена през 1948 г. като организация с нестопанска цел със седалище в Брюксел. В нея членуват 33 национални туристически организации. Тя популяризира туризма в Европа като цяло и във всяка отделна страна. Организацията подпомага членовете си в обмена на информация и партньорството им и дава актуални данни за стратегическите за ЕС далечни дестинации. Нашата страна е член на организацията от 1993 г. България е непостоянен член на Борда на директорите на ЕТК с двугодишен мандат (2014 и 2015 г.), което изисква активно участие в срещите на борда по проблемите в сектора и управлението на организацията.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Сайт на Управляващия орган на ОП "Конкурентоспособност" - в нов прозорец
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mee.government.bg