Министър Ангелкова представи пред бранша проекта за Устройствен правилник на Министерството на туризма
 
19 ноември 2014

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи на втората си официална среща с бранша проекта за Устройствен правилник на Министерството на туризма. Тя изпълни обещанието, което даде миналата седмица на първата си дискусия с бизнеса и организациите в туризма проектодокументът да е готов в максимално кратки срокове и да бъде обсъден с тях.

С правилника се уреждат функциите и структурата на Министерството на туризма. То се структурира в 1 главна дирекция, 6 дирекции, инспекторат, звено "Вътрешен одит" и финансов контрольор, съобщи министър Ангелкова. Специализираната администрация включва 4 дирекции. Министърът подчерта, че нов момент в работата на ведомството ще бъде трансформацията на дирекция "Туристическа политика" в главна дирекция, която ще се занимава с разработването на политиката в областта на туризма. Запазва се дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма" и се създават две нови дирекции: "Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма" и "Програми и проекти в туризма".

Министър Ангелкова заяви категорично, че новата структура на Министерството на туризма няма да е за сметка на допълнителен финансов ресурс и се осъществява в рамките на съществуващата численост на администрацията. Постигнахме това чрез вътрешна реорганизация и оптимизация на мегаминистерството, каза още тя.

От думите й стана ясно, че новата дирекция "Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма" ще подпомага министъра при представляването на България пред международните организации в туризма. Тя ще координира също създаването на туристически представителства на България в чужбина и ще ръководи туристическите съветници в службите по търговско-икономическите въпроси към задграничните ни представителства.

Другата нова дирекция "Програми и проекти в туризма" ще подпомага министъра в реализацията на проекти за развитието на туризма на национално, регионално и местно равнище, включително за развитието на инфраструктурата. Тя ще координира и ръководи изпълнението на програми и проекти, финансирани от ЕС, ще поддържа регистър за сключените договори по ОП "Регионално развитие" и ще осъществява мониторинг.

Всички въпроси, свързани със законови промени в туризма и сътрудничество на новото министерство с други институции, ще бъдат актуализирани и отразени в Устройствения правилник допълнително, бе обявено още на срещата.

Предстои проектът за Устройствен правилник ще бъде публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на икономиката и енергетиката.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Сайт на Управляващия орган на ОП "Конкурентоспособност" - в нов прозорец
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mee.government.bg