Министър Милошев подписа над 100 нови удостоверения и сертификати за места за настаняване, заведения за хранене и развлечение и СПА центрове

12 юли 2024

Министър Милошев подписа повече от 100 нови документа с 5-годишен срок на действие, които ще позволят на хотелиери, ресторантьори и лицата, предоставящи СПА и уелнес услуги, да извършват законно дейността си. Той постави подписа си под 94 нови удостоверения с определени вид и категория на места за настаняване и заведения за хранене и развлечение. Категоризираните туристически обекти са както край Северното Черноморие, така и във вътрешността на страната.

Министър Милошев подписа и 15 броя сертификати на балнеолечебни (медикъл и СПА), СПА и уелнес центрове. Издадените сертификати дават право на лицата да предоставят балнеолечебни (медикъл и СПА), СПА и уелнес услуги, според заявените от тях в документа дейности.

Сертифицирането на центровете и категоризирането на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечение е извършено след  удостоверяване пригодността на съответните центрове за предлагане на балнеолечебни, СПА или уелнес услуги, както и че обектите отговарят на заявените вид и категория.

С удостоверенията се обезпечава повишаването на качеството на предлаганите услуги за туристите и се гарантират правата и сигурността на потребителите на тези услуги.

Facebook icon
Twitter icon
Google icon
e-mail icon